La Realitatea TV este un individ venit de la B1, la „Monkey” Chanel, care vorbeşte mai repede decît gîndeşte. Radu Soviani, pe numele lui. Acesta se plângea că Ministerul Finanţelor nu a publicat execuţia bugetară pe primele patru luni ale lui 2010 pentru că, vezi Doamne, Guvernul a cheltuit bani nejustificat. Băieţii mogulilor continuă să dezinformeze, poate ţine. La unii, chiar ţine! La noi, nu!
„Creşterea cu 6,7% s-a înregistrat la nivelul total al bugetului general consolidat iar pe bugete componente evoluţiile pe perioada sus menţionată se prezintă astfel:
- La nivelul bugetului de stat, din care sunt finanţate ministerele şi celelalte instituţii publice din administraţia centrală şi unde Guvernul a putut interveni în mod direct, s-a înregistrat o diminuare a cheltuielilor cu bunurile şi serviciile cu 3,5% (în cifre nominale acestea fiind de 1.115,2 milioane lei în primele patru luni ale anului 2010 faţă de 1.155,9 milioane lei în aceeaşi perioada a anului 2009);
- La nivelul instituţiilor finanţate integral din venituri proprii din administraţia centrală, s-a înregistrat o diminuare a cheltuielilor cu 5% (în cifre nominale acestea fiind de 1.598,4 milioane lei în primele patru luni ale anului 2010 faţă de 1.683,3 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului 2009);
- La nivelul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate s-a înregistrat o creştere cu 2,7% (în cifre nominale acestea fiind de 4.571,0 milioane lei în primele patru luni ale anului 2010 faţă de 4.449,5 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului 2009), această creştere fiind necesară îndeosebi pentru plata de medicamente şi servicii medicale;
- La nivelul bugetelor locale, s-a înregistrat o creştere cu 13,5% (în cifre nominale acestea fiind de 3.263,4 milioane lei în primele patru luni ale anului 2010 faţă de 2.876,3 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului 2009);
Pentru întărirea disciplinei financiare, la nivelul autorităţilor locale a fost elaborat de către Ministerul Administraţiei şi Internelor împreună cu Ministerul Finanţelor Publice un proiect de lege pentru modificarea Legii finanţelor publice locale nr. 273/2006, proiect care urmează a fi analizat de către Guvern şi transmis la Parlament în perioada imediat următoare.
Menţionăm că în anul 2009 faţă de anul 2008 s-au înregistrat diminuări la nivelul bugetului general consolidat ale cheltuielilor cu bunurile şi serviciile cu 14,2%, din care, pe bugete componente ale bugetului general consolidat, aceste diminuări se prezintă astfel:
- La nivelul bugetului de stat, s-a înregistrat o diminuare de 29,1% (în cifre nominale acestea fiind de 3.523,8 milioane lei în anul 2009 faţă de 4.971,1 milioane lei în anul 2008);
- La nivelul bugetelor locale, s-a înregistrat o diminuare cu 7,8% (în cifre nominale acestea fiind de 10.492,5 milioane lei în anul 2009 faţă de 11.377,1 milioane lei în anul 2008);
- La nivelul Fondului unic de asigurări sociale de sănătate, s-a înregistrat o diminuare cu 9,3% (în cifre nominale acestea fiind de 14.221 milioane lei în anul 2009 faţă de 15.679,7 milioane lei în anul 2008);
- La nivelul instituţiilor finanţate integral din venituri proprii din cadrul administraţiei publice centrale, s-a înregistrat o diminuare cu 18,2% (în cifre nominale acestea fiind de 6.300,9 milioane lei în anul 2009 faţă de 7.704,2 milioane lei în anul 2008).”
Aici puteţi vedea documentul Ministerului de Finanţe.
După cum se poate observa, cheltuielile cu bunuri şi servicii au scăzut. Singurele sectoarea în care s-au înregistrat creşteri au fost cel al asigurărilor de sănătate şi cel al bugetelor locale.
Am prezentat acest document, plicticos şi în limbă străină pentru cei care nu au cunoştiinţe economice, pentru că m-am săturat de jigodiile care dezinformează şi incită la anarhie.
raho
încă o dovadă cu scriitorii de discursuri, şi te rog citeşte articolul cu foarte mare atenţie. asta numai aşa să vezi legătura dintre politică, religie şi masonerie, tridentul lui Neptun:
http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/omul-din-umbra-lui-obama-138693.html
dacă reuşeşti ceva cu cei care fac acelaşi lucru pentru băse şi bocceluţă, sau udrea (că ştiu că-ţi place şi poate afli mai uşor! sic!)
pe curînd rumînule!
…şi ce mi’a mai plãcut de bãiatul ãsta pînã la apariţia TMC-ului 😦
moshu49
ai cumva idee de cine sînt scriitorii de discursuri ai lui Băsesescu, Boc şi Udrea. tot întreb de vreo cîteva zile şi nimeni nu spune nimic. mulţumesc!
Şi abia au trecut 5 luni din 2010. 🙂
zamolxus
regret, nu cunosc, n-am tangenţe. 🙂
moshu49
mulţumesc pentru promptitudine. dacă afli ceva te rog trimite. pînă atunci…
pe curînd rumînule!
Din pacate, cred ca au alocat insuficiente fonduri pentru modernizarea bisericilor:(
Draga Pasarel,
Comentariul tau nu este numai tardiv… dar si rau intentionat. Spre stiinta ta, executia bugetara se publica pana in 25 ale lunii urmatoare. Eu am sesizat pe 25,25,27 despre intarzierea publicarii (a doua oara consecutiv, pentru ca executia pe primul trimestru a fost publicata pe 29 aprilie). Comentariile mele au fost pana in data de 27. De altfel, poti vedea ca pe 28 mai a fost publicata executia. iar comentariul tau, pe data de 30 este doar neavenit. Pe scurt, matale prezinti pe 30 un document care ar fi trebuit publicat pe 25 a fost publicat pe 28. Succes. Radu
Radu Soviani
sa zicem ca ai dreptate si tu ai facut acea afirmatie pe 27, documentul a fost public pe 28(el exista, dar nu era public) desi trebuia pe 25. Dar, te intreb, de ce afirmi ca au crescut cheltuielile comparativ cu anii anteriori desi este evident ca ele au scazut(cu 2 exceptii)?
Daca de la altii nu am pretentii, la tine am! Stii foarte bine ca pana si starea de dezastru virtual mentinuta de televiziunile voastre induce teama in mediul de afaceri, populatie, investitori straini potentiali. Urmarile se pot vedea: cresterea cursului, prudentialitate exagerata a bancilor, scaderea investitiilor straine(atat prin repatrierea sau mutarea capitalului cat si prin anularea intentiei de a investi in Romania.
Sau chiar asta este scopul urmarit de niste „rechini” finaciari?